Likeuren

De Italianen combineren alle afspraken altijd met eten en dan eten ze ook heerlijk uitgebreid. De Italianen nemen de tijd voor een goede maaltijd. Het diner bestaat uit een anti pasti (koud voorgerecht), primi piatti (pasta e riso), secondi piatti (hoofdgerecht) en dan een dolce. Na de dolce wordt er meestal een espresso gedronken met een likeur.

De meeste bekende likeur is wel de limoncello. Er wordt zelfs gezegd dat je limoncello moet kunnen maken om een echte Italiaan te zijn. Wij hebben het uiteraard ook zelf gemaakt en deze smaakte echt geweldig. Maar toen wij afgelopen zomer nietsvermoedend een ijsbarretje binnen stapten in Sorrento en daar een echt Italiaans familiebedrijf in limoncello zagen, waren wij direct verkocht. We kregen een rondleiding door de eigen tuinen waar de citroenen met de hand worden geplukt. En natuurlijk hebben we ook geproefd. Eerst een heerlijk bolletje citroenijs en toen de limoncello…… het is dat we nog terug moesten rijden naar ons hotel in Napels. De geheel biologische limoncello van de Amalfikust is gewoon geweldig. En nu voor het eerst ook in Nederland te krijgen bij I Nostri Cinque. Net als de orange liquer, mandarin liquer en liquor liquorice.

Wilt u komen proeven of een bestelling plaatsen? Neem contact met ons op via info@inostricinque.nl.

Zie onze webwinkel voor de producten.